6η Συνάντηση Μελών

Ιαν 9, 2019 | Events

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η 6η Συνάντηση Μελών έλαβε χώρα εκτάκτως την Δευτέρα 11 Ιουνίου, στα γραφεία μας και ήταν άκρως ενημερωτική.

To θέμα της συνάντησης ήταν “Ο Νέος Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και η εφαρμογή του στην καθημερινή Πρακτική των Ψυχοθεραπευτών”.

Τη συνάντηση επιμελήθηκαν δύο εξειδικευμένοι Νομικοί Σύμβουλοι, η κα Χριστίνα Κουντούρη και ο κος Λεωνίδας Κανέλλος, οι οποίο μας ενημέρωσαν εκτενώς για όλες τις παραμέτρους του νέου αυτού κανονισμού.

Ο Nέος Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων επιβάλλει στους Υπεύθυνους Επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (Ο Σωματικός Ψυχοθεραπευτής παίρνει το ρόλο του Υπεύθυνου Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων στην ατομική του επιχείρηση) να λάβουν κάποια νέα μέτρα με σκοπό να προασπίσουν τα Δεδομένα και τα Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα των πελατών τους.

Τα μέτρα αυτά συστήνουν μια νέα σειρά υποχρεώσεων ασφαλούς τήρησης των προσωπικών δεδομένων καθώς και ενημέρωση των πελατών σχετικά με τον τρόπο συλλογής των δεδομένων, επεξεργασίας και φύλαξης τους, τους σκοπούς επεξεργασίας, το χρόνο φύλαξης αυτών, τους τυχόν αποδέκτες τους, το χρόνο διατήρησής τους, τις δεσμεύσεις του Υπεύθυνου Επεξεργασίας σε σχέση με την επεξεργασία τους καθώς και τα δικαιώματά τους. Ειδικά για τα ευαίσθητα δεδομένα, τα οποία λαμβάνουμε ως Ψυχοθεραπευτές, είναι απαραίτητη η ρητή συγκατάθεσή των πελατών για την τήρησή τους.

Ο Κανονισμός αυτός έρχεται να αναδείξει την ιδιότητά μας ως Ψυχοθεραπευτές και τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε τα προσωπικά στοιχεία των πελατών μας. Για εμάς, υπήρχε πάντα στο συμβόλαιό μας με το Θεραπευόμενο το απόρρητο. Τώρα, εφαρμόζοντας τις διαδικασίες που ορίζει ο Νόμος, έχουμε την ευκαιρία να πλαισιώσουμε ακόμη περισσότερο την εργασία μας και τον επαγγελματισμό μας ως Λειτουργοί της Ψυχικής Υγείας.

Συνολικά, ήταν μια εξαιρετική συνάντηση με πλούσιο και ωφέλιμο περιεχόμενο. Ευχαριστούμε θερμά τους επίτιμους προσκεκλημένους μας αλλά και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας!