Διοικητικός Απολογισμός 2019

Φεβ 21, 2020 | Ανακοινώσεις

Αφιέρωμα στην Κλορίντα Λουμπράνο

Πρόσφατα έκλεισε ένας χρόνος από την μέρα που με μεγάλη μας λύπη αποχαιρετίσαμε την ιδρύτρια και επίτιμη Πρόεδρο του Σωματείου μας, Κλορίντα Λουμπράνο-Κωτούλα. Για όσους συναδέλφους δεν ήταν κοντά μας στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε ένα αφιέρωμα στη μνήμη της. Είχαμε ετοιμάσει μια ταινία μικρού μήκους με την βιογραφία της όπως επίσης και ένα κολλάζ με φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές που πλέον διακοσμεί τα γραφεία του Σωματείου μας και κυρίως είχαμε την τιμή να παραδώσουμε τιμητική πλακέτα στην μνήμη της στον γιο της Αλέξανδρο και τον άντρα της Χρήστο Κωτούλα που παρευρέθηκαν εκείνη την ημέρα στη Γενική Συνέλευση ως επίτιμοι προσκεκλημένοι μας.

Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της ΕΕΨΕ

Στις 31/3 πραγματοποιήθηκε η ΓΣ της ΕΕΨΕ στο χώρο του «Γίγνεσθαι» στην Κηφισιά, είχε μεγάλη ανταπόκριση, το σημαντικότερο θέμα συζήτησης ήταν οι εργασίες που κάνει η ΕΕΨΕ προκειμένου να πλαισιώσει το επάγγελμα του Ψυχοθεραπευτή.

Joint Meeting, Montpellier

Το Joint meeting πραγματοποιήθηκε 5-7/4 στο Μοντπελλιέ της Γαλλίας. Πραγματοποιείται μια φορά κάθε δύο χρόνια κατά τη διάρκεια του οποίου γίνονται παράλληλες και κοινές συνεδριάσεις ανάμεσα στο Council (Συμβούλιο των Εθνικών Φορέων) και στο FORUM (Συμβούλιο των εκπαιδευτικών κέντρων που ανήκουν στην EABP).

Από την ΠΕΣΩΨ παρευρέθηκε η Πρόεδρος Έρη Μπασιούκα.

Όσον αφορά το Council, συμμετείχαν συνολικά 10 εκπρόσωποι – 7 από Εθνικούς Συλλόγους και 1 από Εθνική Επιτροπή. Προέδρευε η Kathrin Stauffer και τις συνεδριάσεις παρακολούθησε η Πρόεδρος της EABP Carmen Joanne Ablack και ως καλεσμένη η Irena Anastasova από την Βουλγαρία.

Ιδιαίτερα καλές κριτικές απέσπασε η παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του Σωματείου, ενώ πολλοί Ευρωπαίοι συνάδελφοι ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά προκειμένου να το εφαρμόσουν και εκείνοι στις χώρες τους.

Προβολή ταινίας – ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Βιλχελμ Ραιχ υπό την αιγίδα της ΠΕΣΩΨ

7/6/19 – πραγματοποιήθηκε προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Βίλχελμ Ράιχ υπό την αιγίδα της ΠΕΣΩΨ που διοργάνωνε το Κέντρο Ράιχ σε συνεργασία με το ΤΑΛΦ (εκπαιδευτικό κέντρο Alexander Lowen).

21/4/2019 – 8η Συνάντηση Μελών

Πραγματοποιήθηκε η 8η συνάντηση μελών που επιμελήθηκε η επιστημονική επιτροπή με θέμα «Καλλιεργώντας τον Ερευνητικό Νου – Τήρηση Σημειώσεων» με εισηγήτριες την συντονίστρια της ΕΕ κα Ζωή Σίλλατ-Παραδομενάκη και το μέλος της Επιτροπή, κα Μαριλένα Κόμη.

23-26/1/2020 Συμμετοχή στο Council Meeting, Cambridge

Η Πρόεδρος Έρη Μπασιούκα παρευρέθηκε στο Cambridge της Αγγλίας για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Εθνικών Φορέων (Council Meeting).

Συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι από 7 Εθνικούς Φορείς και 3 Εθνικές Επιτροπές.

25/1/2020 – Εκπροσώπηση της ΠΕΣΩΨ στη 10η Ημερίδα Ε.Ε.Ψ.Ε

Στην ημερίδα με θέμα “Περί Ψυχοθεραπείας  Παιδιών και Ἐφήβων/ Σύγχρονα Δεδομένα και Προοπτικές” , που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ. Η κα Μαρία Ζάννη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, τακτικό μέλος της ΠΕΣΩΨ, μας εκπροσώπησε προσφέροντας ένα βιωματικό εργαστήρι με θέμα την σχολική διαμεσολάβηση.

Συνεργαστήκαμε στενά με τις Επιτροπές & τις Ομάδες εργασίας μας!

 1. Επιστημονική Επιτροπή
 • Ενημέρωση της Ε.Ε. από την Συντονίστρια σχετικά με τη θεματολογία, το αντικείμενο μελέτης και τις τρέχουσες εργασίες που διεξάγονται ( skype & face to face meeting)  στην Επιτροπή  Έρευνας & Επιστήμης SRC της EABP
 • Συνεχιζόμενη διερευνητική συζήτηση σχετικά με τους στόχους της Ε.Ε. στην Αθήνα,

σε συντονισμό με τις εργασίες της ευρωπαϊκής επιτροπής SRC

 • Προετοιμασία και διοργάνωση της επόμενης εκδήλωσης της Επιστημονικής Επιτροπής για το 2019  στα πλαίσια της Τακτικής Συνάντησης Μελών της ΠΕΣΩΨ
 • Διεξαγωγή της εκδήλωσης της Επιστημονικής Επιτροπής  στα πλαίσια της Τακτικής Συνάντησης Μελών της ΠΕΣΩΨ στις 21/04/2019 με Θέμα: «Καλλιεργώντας τον Ερευνητικό Νου στη Σωματική Ψυχοθεραπεία: Η Τήρηση Σημειώσεων»
 • Αξιολόγηση των Ερωτηματολογίων που χρησιμοποιήθηκαν στα πλαίσια της τελευταίας εκδήλωσης και συζήτηση αυτών
 • Προετοιμασία και διοργάνωση της επόμενης εκδήλωσης της Επιστημονικής Επιτροπής για το 2020  στα πλαίσια της Τακτικής Συνάντησης Μελών της ΠΕΣΩΨ με Θέμα: «Καλλιεργώντας τον Ερευνητικό Νου στη Σωματική Ψυχοθεραπεία: Θέματα σχετικά με τη Συγγραφή και τη Δημοσίευση Περιπτωσιολογικής Μελέτης(Case Study)»
 1. Επιτροπή Ηθικής Δεοντολογίας

Συνοπτικά:

 • Συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ηθικής Δεοντολογίας.
 • Έχει επεξεργαστεί τα ερωτηματολόγια που είχε διανείμει και
 • Προετοιμασία της επόμενη Τακτική Συνάντηση Μελών που θα έχει θέμα τον Κώδικα Ηθικής Δεοντολογίας.

ΙΙ. Συντακτική Επιτροπή & Ομάδα Εργασίας Προβολής στα Social Media

Συνοπτικά:

 • Αναβάθμιζει την ιστοσελίδα μας.
 • Ενημερώνει σταθερά το Facebook με δίγλωσσες αναρτήσεις, κοινοποιεί νέα/ανακοινώσεις/δράσεις  από Ελλάδα και εξωτερικό.
 • Επιμελήθηκε τη σύνταξη των νέων ενημερωτικών φυλλαδίων του σωματείου μας.

Έρη Μπασιούκα

Πρόεδρος Π.Ε.ΣΩ.Ψ.