Αναπτύσσοντας Ανθεκτικότητα μέσω της Αποκαταστατικής Ενσωματωμένης Αντίληψης Εαυτού

Ιαν 26, 2024 | Events

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,
με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην επιμορφωτική συνάντηση που θα γίνει στις 14/01/2024 μέσω ΖΟΟΜ στις 18.30-20.30, με θέμα:
«Αναπτύσσοντας Ανθεκτικότητα μέσω της Αποκαταστατικής Ενσωματωμένης Αντίληψης Εαυτού.»
Το θέμα θα παρουσιάσει ο διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής ψυχολογίας Dr Alan Fogel.
Βασισμένο στα δεδομένα των νευροεπιστημών, στις έρευνές του και την κλινική του εμπειρία ο Dr Fogel έχει εξερευνήσει τις τρεις καταστάσεις που το άτομο βιώνει τον εαυτό.
Την απορυθμισμένη (dysregulated), την πολυτμηματική (modular) και την Αποκαταστατική (restorative) ενσωματωμένη αντίληψη εαυτού.
Σε αυτή την συνάντηση θα εστιαστεί στην αποκαταστατική ενσωματωμένη αντίληψη του εαυτού και θα εξηγήσει τους λόγους και την αναγκαιότητα της επαφής με τα συναισθήματα και το σώμα.
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την ενσωματωμένη εμπειρία του εαυτού και θα παρουσιάσει εργαλεία για την αναγνώριση αυτών των καταστάσεων σε εμάς και στους άλλους.
Η Αποκαταστατική Ενσωματωμένη Αντίληψη Εαυτού είναι η πληρέστερη και η πιο υγιής μορφή ενσωμάτωσης που επιτρέπει την πληρέστερη αποδοχή αισθήσεων και συναισθημάτων.
Και όπως ο ίδιος αναφέρει στις πρώτες σελίδες του νέου του βιβλίου Restorative Embodiment and Resilience:
«…αποδεχόμενοι για το τι όντως συμβαίνει σε ολόκληρο το σώμα μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε ανακούφιση και μερικές φορές σε βαθύτατες αλλαγές που συνεισφέρουν στην θεραπεία…»
Η παρουσίαση θα δώσει πολύτιμα εργαλεία για την κατανόηση και κυρίως την βίωση της Ενσωματωμένης Εμπειρίας σε όποια μεριά της θεραπευτικής σχέσης και να βρίσκεται κάποιο άτομο.
Είναι εξαιρετικά χρήσιμη για ΟΛΑ τα άτομα από τον χώρο της σωματικής ψυχοθεραπείας ( και για ειδικούς στον χώρο της σωματικής υγείας) που θέλουν να μάθουν για την αλληλεπίδραση και την αναγκαιότητα του σωματικού εαυτού και της ενσωματωμένης αντίληψης εαυτού στην όποια θεραπευτική σχέση.
Η παρουσίαση θα γίνει στα Αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση, θα δοθούν σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης!
Δηλώσεις συμμετοχής εώς 8/01/2024 στη γραμματεία του σωματείου μας (generalsecretary@pesops.gr)
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη του σωματείου είναι 20€ και για τα μη μέλη 30€