Εφαρμογές της Σωματικής Ψυχοθεραπείας
Η Σωματική Ψυχοθεραπεία είναι μια ψυχολογική και επιστημονική προσέγγιση, στις απαρχές της οποίας βρίσκονται οι ανακαλύψεις του Βίλχελμ Ράιχ, ψυχίατρου και ψυχαναλυτή, μαθητή και συνεργάτη του Φρόυντ. Στις θεωρίες του Ράιχ, τις οποίες διατύπωσε και εφάρμοσε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, εκτός των άλλων δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη της ψυχικής διαταραχής, μέσω της παρέμβασης στις ομάδες που είναι κοντά στο βρέφος, το παιδί και τον έφηβο.

Άλλη κατηγορία, για την οποία είναι πολύ χρήσιμη η προληπτική παρέμβαση, είναι οι ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση, όπως οι γυναίκες, οι άνεργοι, οι «τραυματισμένοι» πληθυσμοί κ.α.

Η Σωματική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση είναι επίκαιρη και χρήσιμη στις σημερινές δύσκολες συνθήκες ζωής των ανθρώπων όσο ποτέ.

Έχοντας ως βασική προϋπόθεση ότι το σώμα μας αντανακλά όλο το άτομο και ότι υπάρχει λειτουργική ενότητα και σχέση ανάμεσα στο νου και το σώμα, η ψυχοθεραπευτική δουλειά που συνδυάζει τον νου και το σώμα αποτελεί ένα μεγάλο συμπληρωματικό κεφάλαιο άμεσης βοήθειας στα άτομα, στα ζευγάρια, στους γονείς, στις εγκύους, στους έφηβους, στην τρίτη ηλικία, στην οικογένεια και γενικά στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Σωματική Ατομική Ψυχοθεραπεία
Σωματική Ομαδική Ψυχοθεραπεία
Ζευγάρια
Ομάδες Γονέων
Τρίτη Ηλικία
Ομάδες προετοιμασίας για τον Τοκετό
Ομάδες προεφήβων και εφήβων